Dru meditatie – Copy

Yoga Nidra @Aquamarijn

Yoga Nidra

Een aantal keer per jaar verzorgt Ine Claessen Yoga Nidra sessies op een zondagochtend van 9.30 – 11.30 uur.


Yoga & meditatie

De lessen zijn  goed te volgen door zowel beginners als gevorderde yogi’s. Je maakt kennis met een praktische combinatie van yoga en meditatie in één les van 80 minuten.

Yoga als voorbereiding

Als je een tijdje yoga beoefent,  heb je al kennis gemaakt met stilzitten, bewust ademen en de aandacht naar binnen richten. Yoga is dan ook een prima voorbereiding op meditatie en daarom combineren we deze graag in één (langer) lesuur!

Dru yoga-meditatielessen zijn opgebouwd uit 4 onderdelen:

  • Activaties. We beginnen elke les met beweging op muziek. Bewegen is een fijne warming up voor ons lichaam. Spieren worden lekker losgemaakt. Bovendien schept de losse beweging en de muziek verbinding en zo voelt ons lichaam weer vrij en onze geest blij!
  • EBR. Met de typische Energy block releases van Dru Yoga en andere dynamische bewegingsreeksen gebruiken we onze ademhaling en  worden we ons bewust van de vitale levensenergie die ons lichaam doorstroomt. Dit zal bijdragen aan onze gezondheid.  Daarbij doen we ook oefeningen om ons lichaam verder voor te bereiden op een juiste zithouding voor meditatie.
  • Met een liggende 3-voudige ontspanning kom je nog dieper tot helende ontspanning, die al meer op Yoga Nidra lijkt. Een ontspannen lichaam is  voorwaarde voor een succesvolle meditatie, zonder de afleiding van fysiek ongemak.
  • Meditatie . Als je je lichaam goed hebt neergezet, breng je jezelf met behulp van ademhaling- en concentratie oefening verder in een meditatieve laag van bewustzijn. Je volgt instructies en brengt de aandacht naar binnen. Je verbindt je met de innerlijke  wijsheid die in jou aanwezig is. 
    Aan het eind van een Dru meditatie zit je nog een tijdje met je aandacht in het Stille Punt in je hart. Er zal een gevoel van dankbaarheid en innerlijke vreugde ontstaan.

Lestijden:
Naast de gewone yogalessen op maandag t/m vrijdag worden de yoga-meditatie combi-lessen gegeven op:
Dinsdagavond             20.10 – 21.30 uur
Woensdagavond        20.10 – 21.30 uur
Donderdagochtend    9.10 – 10.30 uur

Dit zijn vaste wekelijkse lestijden. Nog enkele plaatsen vrij.

Voor wie:
Voor iedereen die wil kennismaken met een praktische vorm van yoga & meditatie, de eenvoudige technieken zijn toe te passen in dagelijkse situaties.
De lessen zijn zowel geschikt voor nieuwe als ervaren beoefenaars van yoga en/of meditatie. Je kunt makkelijk instromen in een groep als daar nog plek is.

Begeleiding:
Ine Claessen volgde na haar opleiding Hatha Yoga docent en 2 jaar meditatietraining bij Lucie Dirksmeier (Yoga Opleidingen Limburg) nog een 2-jarige bijscholing voor meditatiedocent bij Dru Yoga Nederland.

Lestarief:

Basis maandtarief is €48,-. Het lesgeld wordt vooraf per kwartaal berekend. Betaling verloopt uitsluitend per bank.

Aanmelden en info:
Neem contact op met Ine, per mail of telefoon/whatsapp 06-47821286