Dru meditatie

Yoga Nidra @Aquamarijn

Dru Yoga-meditatie module

Dru Yoga MeditatieMeditatie beoefening brengt ons lichaam tot ontspanning en onze geest tot kalmte en helder inzicht. Vanuit de filosofie van Dru Yoga Nederland geeft Ine Claessen nu in Sittard ook Dru yoga- en meditatie lessen. Er wordt gebruik gemaakt van praktische adem- en concentratie technieken van Dru Yoga en specifieke ademritmes van Dru meditatie.  

Dru Yoga is ontstaan op initiatief van Mansuk Patel en wordt ook wel de ‘Yoga van het Hart’ genoemd. De beoefening is fysiek goed te doen voor iedereen en met respect voor elk lichaam.

Yoga-meditatie module

De module die op woensdag 8 maart van start gaat bestaat uit 8 lessen en is zeer geschikt voor iedereen die wil kennis maken met deze vriendelijke meditatievorm. De module is goed te volgen door zowel beginners als gevorderde yogi’s.
Je kunt ook later instromen in de nieuwe groep en 8 lessen volgen, want de lessen zullen worden voortgezet in mei en juni.

De module van 8 lessen kost €96,- 

Yoga bereid voor op meditatie

Als je al yoga beoefent heb je ook al kennis gemaakt met stilzitten, bewust ademen en de aandacht naar binnen richten. Yoga is dan ook een prima voorbereiding op meditatie en daarom combineren we deze graag in één (langer) lesuur!

Dru yoga-meditatielessen zijn opgebouwd uit 4 onderdelen:

  • Activaties. We beginnen elke les met beweging op muziek. want met bewegen maken we de opgebouwde spanning in ons lichaam los. Hiermee voelt ons lichaam weer vrij en onze geest blij!
  • Met de typische Energy block releases van Dru Yoga en andere dynamische bewegingsreeksen gebruiken we onze ademhaling en  worden we ons bewust van de vitale levensenergie die ons lichaam doorstroomt. Dit zal bijdragen aan onze gezondheid. 
    Daarbij doen we ook oefeningen om ons lichaam verder voor te bereiden op een juiste zithouding voor meditatie.
  • Met een liggende ontspanning kom je nog dieper tot ontspanning. Met een ontspannen lichaam kan je langer blijven zitten in meditatie, zonder fysiek ongemak.
  • Meditatie . Als je je lichaam goed hebt neergezet, breng je jezelf met behulp van ademhaling- en concentratie oefening verder in een meditatieve staat van bewustzijn. Je volgt instructies en brengt de aandacht naar binnen. Je verbindt je met de innerlijke  wijsheid die in jou aanwezig is. 
    Aan het eind van een Dru meditatie zit je nog een tijdje met je aandacht in het Stille Punt van je hart. Er zal een gevoel van dankbaarheid en innerlijke vreugde ontstaan.

Lestijden:
Naast de gewone yogalessen op maandag t/m vrijdag worden de yoga-meditatie combi-lessen gegeven op:
Dinsdagavond            20.10 – 21.30 uur
Woensdagavond       20.10 – 21.30 uur  (nieuwe module)
Donderdagochtend    9.15 – 10.30 uur

Dit zijn vaste wekelijkse lestijden. 

Voor wie:
Voor iedereen die wil kennismaken met een praktische vorm van yoga & meditatie. De lessen zijn zowel geschikt voor nieuwelingen als voor ervaren beoefenaars van yoga en/of meditatie. Je kunt altijd instromen in een groep als daar plek is.

Begeleiding:
Ine Claessen volgde na haar opleiding Hatha Yoga docent en 2 jaar meditatietraining bij Yoga Opleidingen Limburg nog een 2-jarige bijscholing voor meditatiedocent bij Dru Yoga Nederland.

Lestarief:
Voor de module van 8 lessen betaal je €96,- 

Voor de lessen op dinsdag en donderdag betaal je per kwartaal vooraf (€144,-). 
Betaling verloopt uitsluitend per bank.

Aanmelden en info:
Neem contact op met Ine, per mail of telefoon/whatsapp 06-4782128