Dru meditatie

dru meditatie

Dru Yoga-meditatie

Dru Yoga MeditatieMeditatie beoefening brengt ons lichaam tot ontspanning en onze geest tot kalmte en helder inzicht. Vanuit de filosofie van Dru Yoga Nederland geeft Ine Claessen in Sittard nu ook Dru Yoga-meditatie lessen: Yoga en meditatie in een extra lange les.
Er wordt gebruik gemaakt van Hatha Yoga houdingen en ademoefeningen, vloeiende bewegingsreeksen van Dru Yoga en specifieke adem- en  concentratie technieken van Dru meditatie.
  

Dru Yoga is ontstaan op initiatief van Mansuk Patel en wordt ook wel de ‘Yoga van het Hart’ genoemd. De beoefening is fysiek goed te doen voor iedereen, jong en oud,  met respect voor elk lichaam. Naast het fysieke lichaam is er ook aandacht voor de energetische en mentaal/emotionele aspecten, waarvan we ons bewust mogen worden.

Zo is wekelijks Dru Yoga-meditatie beoefenen zeer goed voor onze gezondheid en ons welbevinden.

Yoga & meditatie

De lessen zijn  goed te volgen door zowel beginners als gevorderde yogi’s. Je maakt kennis met een praktische combinatie van yoga en meditatie in één les van 80 minuten.

Yoga als voorbereiding

Als je een tijdje yoga beoefent,  heb je al kennis gemaakt met stilzitten, bewust ademen en de aandacht naar binnen richten. Yoga is dan ook een prima voorbereiding op meditatie en daarom combineren we deze ook graag in één les!

Dru yoga-meditatielessen zijn opgebouwd uit 4 onderdelen:

  • Activaties. We beginnen elke les met beweging op muziek. Bewegen is een fijne warming up voor ons lichaam. Spieren worden lekker losgemaakt. Bovendien schept de losse beweging en de muziek verbinding en zo voelt ons lichaam weer vrij en onze geest blij!
  • EBR. Met de typische Energy block releases van Dru Yoga en andere dynamische bewegingsreeksen gebruiken we onze ademhaling en  worden we ons bewust van de vitale levensenergie die ons lichaam doorstroomt. Dit zal bijdragen aan onze gezondheid.  Daarbij doen we ook oefeningen om ons lichaam verder voor te bereiden op een juiste zithouding voor meditatie.
  • Met een liggende 3-voudige ontspanning kom je nog dieper tot helende ontspanning, die al meer op Yoga Nidra lijkt. Een ontspannen lichaam is  voorwaarde voor een succesvolle meditatie, zonder de afleiding van fysiek ongemak.
  • Meditatie . Als je je lichaam goed hebt neergezet, breng je jezelf met behulp van ademhaling- en concentratie oefening verder in een meditatieve laag van bewustzijn. Je volgt instructies en brengt de aandacht naar binnen. Je verbindt je met de innerlijke  wijsheid die in jou aanwezig is. 
    Aan het eind van een Dru meditatie zit je nog een tijdje met je aandacht in het Stille Punt in je hart. Er zal een gevoel van dankbaarheid en innerlijke vreugde ontstaan.

Lestijden:
Naast de gewone yogalessen op maandag t/m vrijdag worden de yoga-meditatie combi-lessen gegeven op:
Dinsdagavond             20.10 – 21.30 uur >  van 14 mei tm 25 juni: Try Out voor €69,-
Woensdagavond        20.10 – 21.30 uur
Donderdagochtend    9.30 – 10.45 uur

Dit zijn vaste wekelijkse lestijden. Nog plaatsen vrij op dinsdagavond.

Voor wie:
Voor iedereen die wil kennismaken met een praktische vorm van yoga & meditatie, de eenvoudige technieken zijn toe te passen in dagelijkse situaties.
De lessen zijn zowel geschikt voor nieuwe als ervaren beoefenaars van yoga en/of meditatie. Je kunt makkelijk instromen in een groep als daar nog plek is.

Begeleiding:
Ine Claessen begon op haar 32e met yogalessen bij Lucie Dirkmeier in Sittard. Yoga werd voor haar een levenshouding. In 2015 voltooide Ine de opleiding Hatha Yoga docent en deed ze een 2-jarige meditatietraining bij Lucie (Yoga Opleidingen Limburg).
Van 2021 tot april 2023 volgde ze bij Dru Yoga Nederland de Opleiding tot Meditatiedocent. Ter inspiratie voor haar lessen volgt ze nog steeds diverse bijscholingen bij Dru Yoga Nederland.

Lestarief:

Gebaseerd op een maandtarief van €48,-  wordt het lesgeld per kwartaal berekend. Betaling verloopt vooraf per bank.

Aanmelden en info:
Neem contact op met Ine, per mail of telefoon/whatsapp 06-47821286