Bachbloesem advies

 

Consulten door Ine Claessen

 

 

 

 

Wat zijn bachbloesems

bach3

Bachbloesemremedies worden bereid uit bloemen en bloesems van bomen en struiken (behalve de rock water, deze wordt bereid uit bronwater). Ze worden gebruikt bij negatieve gemoedstoestanden zoals angst, verdriet, eenzaamheid, jaloezie, trauma's. Door hierin weer evenwicht te brengen zullen allerlei lichamelijke klachten ook gaan verbeteren.

Dr. Edward Bach ging ervan uit dat elke ziekte vermeden kan worden door in harmonie te zijn met onze diepste kern, namelijk onze ziel. Elke ziekte was volgens hem een gevolg van een disharmonie tussen de persoonlijkheid (verstand en gevoel) en het diepste verlangen (wilsaspect) van de ziel.

Psychische, maar ook lichamelijke klachten komen voort uit deze disharmonie. Dr. Bach observeerde de mensen om zich heen en ontdekte in zijn artsenpraktijk dat zijn patiënten altijd op een eigen unieke manier reageren op een ziekte of kwaal. Hij ging zijn patiënten behandelen op hun emotionele reacties met zijn zelf ontwikkelde remedies, de Bachbloesemremedies. Hij behaalde daarmee zeer goede resultaten en hij besloot uiteindelijk om zijn artsenpraktijk op te geven om zich alleen nog te richten op het perfectioneren van zijn remedies.

 

Dr. Bach was een integer man. Hij bood steeds een luisterend oor, leefde zich goed in en had zijn eigen visie op het leven. Hij ging zeer integer en intuitief te werk om de juiste remedie voor elke persoon samen te stellen.

bach4

Bachbloesemtherapie

Dat is ook de manier waarop een therapeut met de bachbloesems moet werken: Elk mens is uniek en ervaart de dagelijkse beslommeringen op een eigen manier. De ene persoon kan heel boos en ongeduldig zijn, waarbij je heel andere remedies moet afstemmen dan bij de ander die met passieve gelatenheid, verslagenheid of angst op eenzelfde ziekte of probleem reageert.
De kunst van de therapie is dus om goed in te kunnen voelen hoe iemand emotioneel in elkaar zit. En dat is nu precies de uitdaging voor mij, om de mensen die advies vragen verder op weg te helpen!
De omstandigheden in het leven zijn niet altijd fijn, maar je kunt er wel op een zo prettige mogelijke manier mee leren omgaan.

Je kunt met mij een afspraak maken voor een Bachbloesemadvies op maat. Tijdens een persoonlijk gesprek mag jij je probleem voorleggen en zal ik samen met je kijken naar de emotionele achtergronden van je probleem. Daarop kan een persoonlijke bloesemremedie worden afgestemd. Meerder consulten zijn soms nodig omdat gaandeweg in het proces een andere samenstelling van Bachbloesems aan de orde kan komen.

Kosten: €20.- (incl. een remedieflesje voor ongeveer 3 weken)
Duur: een consult duurt 45 minuten

 

Bij interesse kun je contact opnemen met Ine Claessen via tel. 06-47821286 of 046-4583610 (winkel), via of in de winkel. Het is ook altijd mogelijk om vooraf kennis te maken met Ine.

 

Voel je welkom om mij te vragen voor een adviserend gesprek.
Hartegroet, Ine Claessen

 

Ine geeft ook yogalessen, reikibehandelingen en reikicursussen bij Groepsruimte@Aquamarijn.

reiki-yoga