Meditatie

Tibetaanse Meditatie (basis)

De introductie- en basiscursussen Tibetaanse meditatie, worden georganiseerd door Ligmincha Nederland en in Sittard gegeven door Marlies Cober. Je maakt kennis met een meditatievorm, waarbij rituelen en voorwerpen worden gebruikt in de Tibetaanse stijl.

 

Regelmatig start nieuwe cursus die op donderdagavonden plaatsvindt.  Lees meer

DIT Meditaties  (verdieping)

In deze meditatiecyclus kom je tot jezelf via oefeningen met je lichaam (beweging), spraak (adem) en geest (kijken zonder oordeel). Door toe te laten wat je (nog) niet zag of wilde zien (gewaarzijn), vind je die oneindig ruime en heldere plek in jezelf, je oorspronkelijke natuur. Dit noem je de innerlijke toevlucht. De oefening van de 9 reinigende ademhalingen maakt je meer bewust van verstorende emoties,de 5 tsa lung bewegingen helpen je om blokkades op te heffen en te ervaren wat er aan kracht, wijsheid en vaardigheden in jezelf aanwezig is. Deze meditatievormen vinden hun oorsprong in Tibetaanse wijsheid, uitgedragen door Tenzin Wangyal Rinpoche.

Lees meer

Mindfulness

Een Mindfulness training is een aandachtstraining voor iedereen die een investering wil doen in de kwaliteit van zijn/haar leven en bereid is om naar zijn/haar eigen patronen te kijken. Je hoeft dus niet aan speciale voorwaarden te voldoen. Wel kunnen er omstandigheden zijn waardoor de training (tijdelijk) niet bij je past. Mindfulness meditatie verbetert de lichamelijke weerstand. Het vermindert de gevoeligheid voor negatieve gebeurtenissen (reactiviteit). De aandachtstraining is zinvol en effectief gebleken voor mensen die geestelijk of lichamelijk een moeilijke periode meemaken.

Nieuwe training in afwachting. Vragen hierover te stellen bij