Vervolgcursus ( Basis Plus) Tibetaanse meditatie

Vanaf 6 april 2017 a.s. zijn er in Sittard 5 vervolglessen in meditatie (Basis Plus) te volgen. De meditatie oefeningen, die stammen uit de Tibetaanse bön-boeddhistische traditie, brengen ons terug bij onze natuurlijke rust, kalmte en heldere inzichten.

.

Deze vervolgcursus is bedoeld voor iedereen die al een keer de basiscursus heeft gedaan of vertrouwd is met oefeningen uit de Böntraditie.

.

We zullen, naast de terugkerende oefeningen, aandacht schenken aan het omgaan met vergankelijkheid: we hebben voortdurend te maken met veranderingen in ons lichaam, onze relaties en onze leef- of werksituatie, uiteindelijk ook met onze eigen sterfelijkheid. Hoe kunnen we daar zo ontspannen mogelijk mee om gaan?

.

De reinigende ademhalingen helpen verstorende emoties oplossen. Hier is onze adem de verbinding tussen lichaam en geest.

.

In de tsa lung oefeningen combineren we aandacht, adem en beweging, waardoor we onze lichamelijke en geestelijke gezondheid positief kunnen beïnvloeden. De tsa lung is een serie van vijf eenvoudige oefeningen die een ondersteuning zijn voor je meditatie.

.

Zhiné ( “in kalmte vertoeven”) geeft je de mogelijkheid om alledaagse prikkels los te laten en dichter bij jezelf te komen. Tijdens zhiné meditatie ontwikkel je een sterke, stabiele aandacht en stilte, waardoor de continue beweging van je geest tot rust komt. Zhiné is de ingang tot de staat van open, helder gewaarzijn en ondersteunt het verblijven in die heldere staat.

.

Guru yoga is in alle Tibetaanse tradities een fundamentele oefenpraktijk. Deze is erop gericht je te verbinden met je innerlijk licht: een helderheid, een openheid die altijd in onszelf aanwezig is.

 

.

.

Wanneer?

Donderdag 6, 13 en 20 april. 4 en 18 mei 2017.

Telkens van 19.30 u – 21.30 u., met een theepauze. De ruimte gaat open om 19.15 uur.

Groepsruimte @Aquamarijn is bereikbaar via de Steenweg Parkeerplaats.

.

Kosten?

€ 60,- voor 5 lessen, € 48 ,- voor minima/studenten (met tonen studentenpas) op rekeningnummer IBAN: NL56INGB 0006 2885 89 t.n.v. Ligmincha Nederland te Emmen, o.v.v. Basiscursus  Plus Sittard 5 lessen en je naam.

.

Voor wie?

Voor iedereen die al de basiscursus heeft gedaan, en voor mensen die vertrouwd zijn met oefeningen uit de Böntraditie.

.

Door wie?       
Begeleiding van de avonden door Marlies Cober, meditatiedocent en al jaren student van Tenzin Wangyal Rinpoche, een van de weinige leraren die deze oefeningen in het Westen introduceerden.

.

p

Aanmelding via: . Betaling pas na bevestiging via dit e-mailadres.

p

Verdere info  te verkrijgen via bij Marlies of telefonisch: 046-4528123. Je kunt ook kijken op de website van Ligmincha.

 

Van harte welkom! Vriendelijke groet van Marlies Cober