Reiki  @Aquamarijn

.

reiki aquamarijn-sittard

Reiki betekent:

Rei = spiritueel, heilig, ziel; 

Ki = levenskracht, energie.

Reiki zou je kunnen vertalen als  'spirituele energie' of 'zielsenergie'. De Reiki methode werkt met deze energie op zielsniveau.

Oorsprong

Reiki is een eenvoudige Japanse healingmethode, die in de 1920-er jaren werd ontwikkeld door Mikao Usui. Volgens de methode wordt de Reiki energie gekanaliseerd door een Reiki beoefenaar, die deze o.a. via handoplegging doorgeeft aan iemand voor ontspanning en healing van uiteenlopende klachten.

 

 

.

Officieel noemde Usui sensei zijn methode 'Shinshin Kaizen Usui Reiki Ryoho' (Ned.: 'Usui Reiki Behandelmethode voor verbetering van Lichaam en Geest'). De methode werd uiteindelijk wereldwijd bekend onder de naam 'Reiki'.

 


Reikibehandelingen

Wie behoefte heeft aan rust en evenwicht kan eens een Reikibehandeling proberen. Als er fysieke of emotionele klachten zijn zit je op een of andere manier energetisch vast. Een Reikibehandeling kan in het innerlijke van de client een toestand van rust en ontspanning brengen. Vanuit deze ontspanning kan de client zich kan openstellen en laat Reiki dieper toe in diepere lagen van zijn wezen. In het lichaam opgeslagen emoties, belasting en gifstoffen worden vrijgemaakt om los te laten. De energie in het lichaam  kan weer stromen. De client zal een gevoel van harmonie in zichzelf ervaren en vaak een andere kijk op dingen en situaties krijgen. Depressiviteit en stress bv. kan ombuigen in acceptatie, relativering en hoop.

reiki

Op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag geeft Ine Claessen behandelingen bij Aquamarijn Nieuwetijdswinkel of op haar privé adres in Limbricht, afhankelijk van het tijdstip. Maak tevoren een afspraak.  Klik hier voor meer informatie.

Ine Claessen wordt vermeld op www.therapeut-info.nl.

.

.

Jikiden Reiki

jikiden

 

Jikiden betekent: Jiki = direct, Den = leer, lessen, overdracht. Hier te vertalen als 'directe overdracht in de authentieke Japanse lijn'.
Reiki betekent: Rei = spiritueel, ziel;  Ki = levenskracht, energie. Reiki zou je kunnen vertalen als 'Zielsenergie'. De Reiki methode werkt met deze energie op Zielsniveau.

 

Jikiden Reiki brengt weer opnieuw de authentieke Reiki lessen, helder en duidelijk aangeboden, vrij van westerse invloeden. De wortels gaan terug naar de Reikimethode, zoals die werd aangeboden door Mikao Usui en Dr. Hayashi in Japan. In de Jikiden Reiki cursussen zal je Reiki ervaren in haar oorspronkelijke eenvoud.

 

Jikiden Reiki is voor iedereen die Reiki wil leren beoefenen en voor Reiki beoefenaars die zich willen verdiepen in de oorsprong van Reiki.

Lees meer

.

Reiki beginners cursus, leer de kracht van de eenvoud kennen

 

In de lijn van de Jikiden Reiki seminars geeft Ine Claessen de Reiki Shoden* cursussen in onze sfeervolle Groepsruimte. Na de Shoden cursus kan je inschrijven voor Okuden level, een  vervolgcursus waarin je gevorderde Reikitechnieken gaat leren.;

 

*Sho-Den is letterlijk vertaald 'beginners-lessen'. Oku-den betekent 'gevorderden-lessen'. (In de westerse Reikivorm heet dit Reiki 1 en Reiki 2).

Reikicursus bij Aquamarijn

 

Je ontvangt een aantal afstemmingen en maakt kennis met de oorspronkelijke Reikitechnieken, zoals Mikao Usui sensei en zijn directe leerling Churiyo Hayashi sensei ze in de 1920-er jaren hebben onderwezen. Je leert de Reiki-energie in je handen te voelen en je erop af te stemmen, zodat je ermee kunt gaan werken.

Na de Shoden cursus kan je jezelf elke dag in balans en tot ontspanning brengen. Ook kan je al meteen mensen in familie- en vriendenkring een volledige Reikibehandeling geven.

.

Naast technieken die men leert in een standaard Reiki 1 cursus, zal deze Reiki Shoden cursus je enkele zeer doeltreffende technieken leren, die deze cursus meer dan de moeite waard maken, zelfs voor degenen die al een westerse Reikicursus volgden.

Lees hier verder over deze cursus.

Jikiden Reiki @Aquamarijn-Sittard