Yoga in de ochtenduren

Als je yoga in de ochtend beoefent zal je je dag anders ingaan. Wat je in de yogales beoefent en ervaart, neem je mee in je omgang met de dagelijkse dingen en met de mensen die je ontmoet.

Naast onze yoga avondklassen is er bij Yoga@Aquamarijn ruim gelegenheid in de ochtenduren om lessen te nemen: op dinsdagochtend van 9.00 – 10.00 uur of van  10.30 – 11.30 uur; op woensdagochtend van 9.30 – 10.30 uur; donderdagochtend van 9.00 – 10.00 uur; vrijdagochtend van 9.30 – 10.30 uur.

.

Doe aan yoga!

Het maakt je op fysiek en emotioneel niveau soepel en is een goede manier om stress te verminderen. Want yoga helpt om de connectie met je lichaam te versterken en je geest te kalmeren.

Onze geest is van nature onrustig en continue met gedachten en zorgen bezig. Tijdens yoga richt je je aandacht op de yogahoudingen die je aanneemt. Je geest wordt afgeleid van gedachten of zorgen en volledig gefocust op de bewegingen van je lijf. Je denken wordt in toom gehouden, net zoals bij meditatie, en dat brengt rust.

.

Geschikt voor beginners en gevorderde yogabeoefenaars

Hoewel yoga misschien moeilijk uitziet zijn de meeste houdingen eenvoudig en op eigen niveau uit te voeren. De uitdaging is het bewaken van je eigen grenzen hierin. Soms zijn aanpassingen in de houding een oplossing, soms kunnen visualisaties helpen. Het energetische effect van de houding hoeft daarmee niet verloren te gaan.

In een yogagroep werkt ieder aan zichzelf en met respect voor elkaar. Yoga is geen wedstrijd wie de beste is. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je op prestatie beoordeeld wordt. Je mag er  zijn zoals je bent!

 

En.. ontspan!

Tijdens het doen van de houdingen ontdek je waar je kracht zit en word je je bewust van waar je spanning voelt. Met behulp van de ademhaling leer je spanning loslaten en ontspanning ervaren. Elke yogales wordt bovendien afgesloten met een lange eindontspanning om de uitwerking van yoga in het lichaam te integreren.

 

Interesse?

Als je overweegt om yogalessen te gaan volgen of gewoon nieuwsgierig bent om eens mee te doen ben je van harte welkom in onze sfeervolle Groepsruimte @Aquamarijn, bereikbaar via een oprit aan de Steenweg Parkeerplaats. Alle hulpmaterialen om yoga te beoefenen zijn aanwezig. Neem een extra vest en sokken mee voor de eindontspanning.
Meld je aan via mail naar Ine of bel/app/sms 06-47821286. Laat daarbij weten voor welke ochtend je de voorkeur hebt.