Reiki

Reiki betekent:

Rei = heilig, spiritueel, ziel     –     Ki = levenskracht, (levens)energie

Reiki zou je kunnen vertalen als  ‘spirituele energie’ of  ‘zielsenergie’

 

De Reiki methode werkt met deze energie op zielsniveau.
Het is een eenvoudige Japanse healingmethode, die in de 1920-er jaren werd ontwikkeld door Mikao Usui. Volgens de methode wordt de Reiki energie gekanaliseerd door een Reiki beoefenaar, die deze o.a. via handoplegging doorgeeft aan iemand voor ontspanning en healing van uiteenlopende klachten.

 

Officieel noemde Usui sensei zijn methode ‘Shinshin Kaizen Usui Reiki Ryoho’ (Ned.: ‘Usui Reiki Behandelmethode voor verbetering van Lichaam en Geest’).
De methode werd uiteindelijk wereldwijd bekend onder de naam ‘Reiki’.

 

Reiki behandeling

Wie behoefte heeft aan rust en evenwicht kan eens een Reiki behandeling proberen. Als er fysieke of emotionele klachten zijn zit je op een of andere manier energetisch vast. Dit is het niveau waarop Reiki werkt.

Een Reikibehandeling kan bij de client een toestand van rust en ontspanning brengen. Vanuit deze ontspanning kan de client zich openstellen en laat hij Reiki toe in diepere lagen van zijn wezen. De in het lichaam opgeslagen emoties, geestelijk belasting en gifstoffen worden vrijgemaakt om los te laten. De energie in het lichaam  kan weer stromen. De client zal dan een gevoel van harmonie in zichzelf ervaren en vaak ook een andere kijk op dingen en situaties krijgen. Depressieve gevoelens en stress bv. kan ombuigen in acceptatie, relativering en hoop.

Ine Claessen geeft behandelingen bij Aquamarijn Nieuwetijdswinkel of op haar privé adres in Limbricht, afhankelijk van het tijdstip. Maak van tevoren een afspraak. Klik hier voor meer informatie

                                                                                                                                                                       Ine Claessen wordt vermeld op  www.therapeut-info.nl.  
.

Reiki beginnerscursus: Leer de kracht van de eenvoud kennen

Reiki cursus Ine Claessen geeft Reiki Shoden*  beginners cursussen volgens Jikiden Style in de sfeervolle Groepsruimte@Aquamarijn. Na de Shoden cursus kan je inschrijven voor het Okuden level,  waarin je gevorderde Reikitechnieken gaat leren.

*Sho-Den is letterlijk vertaald ‘beginners-lessen’. Oku-den betekent ‘gevorderden-lessen’. (In de westerse Reikivorm heet dit Reiki 1 en Reiki 2).

In de beginnerscursus ontvang je een aantal afstemmingen en maak je kennis met de oorspronkelijke Reikitechnieken,  zoals Chujiro Hayashi   – een directe leerling van Usui sensei – ze van 1926 tot 1940 in Japan heeft onderwezen. Je leert de Reiki-energie in je handen te voelen en je erop af te stemmen, zodat je ermee kunt gaan werken.

Na de Shoden cursus kan je jezelf elke dag in balans en tot ontspanning brengen. Ook kan je al meteen de mensen in familie- en vriendenkring een volledige Reikibehandeling geven.

Naast technieken die men leert in een standaard Reiki 1 cursus, zal deze Reiki Shoden cursus je enkele zeer doeltreffende technieken aanreiken, die deze cursus meer dan de moeite waard maken, zelfs voor degenen die al een westerse Reikicursus volgden.

Lees hier de praktische informatie over Shoden bij YOIN@Aquamarijn.

Jikiden betekent: Jiki = direct, Den = leer, lessen, overdracht. Hier te vertalen als ‘directe overdracht in de authentieke Japanse lijn’.

Jikiden Reiki brengt weer opnieuw de authentieke Reiki lessen, helder en duidelijk aangeboden, vrij van westerse invloeden. De wortels gaan terug naar de Reikimethode, zoals die werd aangeboden door Mikao Usui en Dr. Hayashi in Japan. In de Jikiden Reiki cursussen zal je Reiki ervaren in haar oorspronkelijke eenvoud.

Jikiden Reiki is voor iedereen die Reiki wil leren beoefenen en voor Reiki beoefenaars die zich willen verdiepen in de oorsprong van Reiki.