Een Reiki Cursus is een cadeautje voor jezelf!

Reiki energie is overal aanwezig en doorstroomt elk levend wezen. Als je bewust verbinding gaat maken met deze energie leer je deze toe te passen om balans te brengen in je lichaam, in je geest en in je leven. Daarvoor heb je alleen je handen nodig en een intentie die vanuit je hart komt: Liefde.

.

Door met de Reiki energie te werken zal je de kwaliteiten van het hart gaan ontwikkelen: compassie met alle levende wezens om je heen en  daarnaar handelen in je dagelijkse leven. Ook zal je een gevoel van dankbaarheid ervaren in alles wat je tegenkomt, waardoor je je minder druk maakt om futiliteiten. Je zult meer vertrouwen krijgen in hoe de dingen gaan in je leven en in de wereld om je heen. Dit maakt gelukkig!

GOKAI

Kyo dake wa
Ikaru na
Shinpai su na
Kansha shite
Gyo o hage me
Hito ni shinsetsu ni

5 (LEEF)REGELS

Alleen vandaag:
Wees niet boos
Maak je geen zorgen
Wees dankbaar
Werk hard en met toewijding
Wees vriendelijk tegen iedereen

Wat is Reiki?

Reiki, een kunst van hand oplegging,  werd in Japan in 1922 ontwikkeld door  Mikao Usui (1865-1926).  Deze kunst heette origineel ‘Shin shin Kaizen Usui Reiki Ryoho’, d.i. vertaald ‘Usui Reiki Methode ter verbetering van lichaam en geest’. Voor het gemak werd de naam afgekort tot ‘Reiki’.

Reiki is een natuurlijke energetische healingmethode die wordt uitgevoerd door de handen op het lichaam te plaatsen. Daarbij ontvangt de behandelaar Reiki energie vanuit het universum en draagt deze over op het lichaam van de ontvanger. Deze wonderbaarlijke energie beïnvloedt het natuurlijke zelfgenezende vermogen van degene die de Reiki energie ontvangt. Reiki bevordert niet alleen onze fysieke maar ook onze psychische gezondheid. In de afgelopen decennia werd Reiki vooral erg populair in westerse landen in de V.S. en Europa. In een aantal landen wordt Reiki ondertussen erkend als een zeer effectieve additieve en/of alternatieve geneeswijze.
(Bron: officiele site Jikiden Reiki)

YOIN de Reikicursus voor beginners

Shoden betekent letterlijk: Beginners (Sho) Lessen (Den): In deze cursus zal je kennismaken met de authentieke Reikitechnieken. Je leert de Reiki-energie ervaren, waarmee je kunt werken. Na de cursus kan je  elke dag opnieuw jezelf in balans en tot ontspanning brengen. En je kan   een volledige Reikibehandeling geven aan mensen in je familie- of vriendenkring en zelfs aan je huisdieren.. Een Reikicursus zet ook een bewustwordingsproces op gang waardoor je aan je eigen persoonlijke ontwikkeling kunt werken.

Naast de technieken die men leert in een standaard Reiki cursus zal je in deze Shoden Reiki cursus enkele zeer doeltreffende technieken leren die deze cursus meer dan de moeite waard maken, zelfs voor degenen die al een westerse Reikicursus volgden. De cursus zal worden gegeven in een “workshop-achtige” vorm, waarbij je ook met elkaar aan het oefenen gaat.

Na de cursus wordt je regelmatig uitgenodigd voor deelname aan Reiki bijeenkomsten, waarin we samen mediteren en met elkaar Reikibehandelingen uitwisselen. Na een Gassho meditatie ontvang je opnieuw een Reiju. Veel mensen ervaren dit als een zeer aangenaam begin van de bijeenkomst en een mooie toegift van de Reikicursus. 

ONTSPANNING
is de basis van
genezing.

 

STRESS – het gebrek aan ontspanning –
is vrijwel altijd
de onderliggende
oorzaak van
ziekte.

Inhoud van de Shoden cursus
De cursus bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Introductie over Reiki en grondlegger van de methode.
  • Oorsprong en geschiedenis van de Reikimethode in Japan en daarbuiten.
  • De Gokai (leefregels) als leidraad voor je persoonlijke ontwikkeling.
  • Gassho meditatie als aandacht beoefening.
  • Waarnemingsoefeningen om je van de energiestroom bewust te worden.
  • Behandelingen geven en ontvangen door met medecursisten te oefenen.
  • Het Byosen concept: ophoping van toxische afvalstoffen  in het lichaam
  • Het eerste Shirushi (symbool) en toepassing daarvan bij contactbehandelingen
  • Oefenen van Ketsueki Kokan, een bloedcirculatie massagetechniek.
  • Je ontvangt 4 Reiju’s (afstemmingen) waardoor je de Reiki energie intensiever gaat ervaren.

Bij de cursus krijg je een cursusboek en na afloop van de cursus ontvang je het YOIN Reiki certificaat. Na deze cursus kan je verdergaan met Okuden om gevorderde technieken te leren.


YOIN de Reikicursus voor gevorderden

Na de beginnerscursus kan je verder leren in een verdiepingscursus Reiki 2. In de praktische zin leer je nieuwe symbolen en technieken, die vooral gebruikt worden bij mentale problemen en in omstandigheden waarbij je geen direct fysiek contact met behulp van handoplegging kunt maken. Dit laatste wordt populair ‘behandelen op afstand’ genoemd.
Bovendien zal de gevorderden cursus je meer verdieping in je persoonlijke ontwikkeling geven. Door regelmatige beoefening van Gassho meditatie ontwikkel je meer inzicht in de zo ‘eenvoudige leefregels’ en hoe je deze toepast in je dagelijks leven en in de omgang met de buitenwereld. 
Het regelmatig samenkomen voor groepsbehandelingen zal een gevoel van verbinding geven: verbinding met elkáár en verbinding met iets dat veel groter is en verder reikt dan ons aardse leven.  Populair gezegd: “Er is méér tussen Hemel & Aarde”.

 

De Reikilessen van de grondlegger Mikao Usui Sensei en zijn directe leerling Churijo Hayashi Sensei hebben in de loop der jaren een ontwikkeling doorgemaakt. We hebben het aan westerse Reikimasters te danken dat de methode wereldwijd bekend is geworden. Toen westerse Reikimasters op zoek gingen naar de oorspronkelijke Reikitechnieken bleek dat er in het land van oorsprong nog maar weinig bekend was van de Reikimethode.
Een ontmoeting in Japan van Reikimaster Frank Arjava Petter met Tadao Yamaguchi en diens hoogbejaarde moeder Chiyoko heeft ertoe geleid dat Shoden  (beginnerslessen) en Okuden (gevorderde lessen) verwezen in het begin nog duidelijk naar de oorspronkelijke lessen, maar tegenwoordig zijn er ook westerse Reikimasters die de japanse termen gebruiken voor hun Reikicursus.. Di

Westerse healingtechnieken toegevoegd.

Het is belangrijk om te weten dat in de loop der jaren binnen de Westerse lijn nieuwe healingtechnieken naar eigen idee werden toegevoegd en sommige japanse technieken werden weggelaten. Er waren zelfs wijzigingen in de symbolen en hun toepassing en in de rituele afstemmingen (inwijdingen).  Daardoor ging een stuk authenticiteit verloren, terwijl daar in Japan juist veel waarde aan wordt gehecht. De oude Reikimethode is eenvoudig en voldoet nog steeds!

Praktisch

Deze beginnerscursus wordt gegeven door Ine Claessen
Bij elke cursus ben ik weer dankbaar dat ik anderen de beginselen van Reiki mag leren. Ik geef sinds 2012 Reiki 1 & 2 cursussen. In 2013 leerde ik Jikiden Reiki kennen tijdens een seminar met Tadao Yamaguchi. Na mijn Jikiden Reiki opleiding in 2015 geef ik  de Reiki 1 beginnerscursus (Shoden) in de authentieke Japanse stijl.

In overleg met mijn cursisten plan ik  de Reikicursussen op een aantal dagen na elkaar: op vrijdagavond, zondag (hele dag) en een derde dagdeel op  maandag of vrijdag.
Schrijf je in voor een beginnerscursus en je ontvangt van mij een bevestiging met een datumvoorstel.

Kosten:
De kosten van de Reiki 1 beginnerscursus zijn €250,-, waarvan je €100,- aanbetaalt bij inschrijven. Het restant wordt op de eerste cursusdag betaald.  Bij inschrijving krijg je een kennismakings behandeling cadeau om te ervaren hoe ik werk. 

Locatie:
De cursus vindt plaats in Groepsruimte @Aquamarijn. Bezoekadres: Achter de Hervormde Begraafplaats 1, 6131 KV Sittard (nabij de Steenweg Parkeerplaats).

Aanmelden:

Bij Ine Claessen: tel.  06-47821286 of per mail

Ine is op vrijdag en zaterdag bereikbaar bij

Aquamarijn Nieuwetijdswinkel.