Een Reiki Cursus is een cadeautje voor jezelf!

Reiki energie is overal aanwezig en doorstroomt elk levend wezen. Als je bewust verbinding gaat maken met deze energie leer je deze toe te passen om balans te brengen in je lichaam, in je geest en in je leven. Daarvoor heb je alleen je handen nodig en een intentie die vanuit je hart komt: Liefde.

.

Door met de Reiki energie te werken zal je de kwaliteiten van het hart gaan ontwikkelen: compassie met alle levende wezens om je heen en  daarnaar handelen in je dagelijkse leven. Ook zal je een gevoel van dankbaarheid ervaren in alles wat je tegenkomt, waardoor je je minder druk maakt om futiliteiten. Je zult meer vertrouwen krijgen in hoe de dingen gaan in je leven en in de wereld om je heen. Dit maakt gelukkig!

Gokai

Kyo dake wa
Ikaru na
Shinpai su na
Kansha shite
Gyo o hage me
Hito ni shinsetsu ni

Reiki Leefregels

Alleen vandaag:
Wees niet boos
Maak je geen zorgen
Wees dankbaar
Werk hard en met toewijding
Wees vriendelijk tegen iedereen

Wat is reiki?

Reiki, een kunst van hand oplegging,  werd in Japan in 1922 ontwikkeld door  Mikao Usui (1865-1926).  Deze kunst heette origineel ‘Shin shin Kaizen Usui Reiki Ryoho’, d.i. vertaald ‘Usui Reiki Methode ter verbetering van lichaam en geest’. Voor het gemak werd de naam afgekort tot ‘Reiki’.

Reiki is een natuurlijke energetische healingmethode die wordt uitgevoerd door de handen op het lichaam te plaatsen. Daarbij ontvangt de behandelaar Reiki energie vanuit het universum en draagt deze over op het lichaam van de ontvanger. Deze wonderbaarlijke energie beïnvloedt het natuurlijke zelfgenezende vermogen van degene die de Reiki energie ontvangt. Reiki bevordert niet alleen onze fysieke maar ook onze psychische gezondheid. In de afgelopen decennia werd Reiki vooral erg populair in westerse landen in de V.S. en Europa. In een aantal landen wordt Reiki ondertussen erkend als een zeer effectieve additieve en/of alternatieve geneeswijze.
(Bron: officiele site Jikiden Reiki)

Shoden beginnersursus

Shoden betekent letterlijk uit Japans vertaald Beginners (Sho) Lessen (Den): In deze cursus zal je kennismaken met de authentieke Reikitechnieken. Je leert de Reiki-energie ervaren, waarmee je kunt gaan werken. Na de cursus kun je jezelf elke dag opnieuw in balans en tot ontspanning brengen en kun je mensen in je familie- of vriendenkring een volledige Reikibehandeling geven. Een Reikicursus zet ook een bewustwordingsproces op gang waardoor je aan je eigen persoonlijke ontwikkeling kunt werken.

Naast de technieken die men leert in een standaard Reiki cursus zal je in deze Jikiden Reiki cursus enkele zeer doeltreffende technieken leren die deze cursus meer dan de moeite waard maken, zelfs voor degenen die al een westerse Reikicursus volgden. De cursus zal worden gegeven in een “workshop-achtige” vorm, waarbij je met elkaar aan het oefenen gaat.

Na de cursus wordt je uitgenodigd voor deelname aan Jikiden Reiki bijeenkomsten. Daarbij worden vaak Reiju’s herhaald, wat veel mensen ervaren als een extra toegift.

Ontspanning
is de basis van
genezing.

Stress,
– het gebrek aan
ontspanning –
is vrijwel altijd
de onderliggende
oorzaak van
ziekte.

Inhoud van de Shoden cursus
De cursus bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Introductie over Reiki en grondlegger van de methode.
  • Oorsprong en geschiedenis van de Reikimethode in Japan en daarbuiten.
  • De Gokai (leefregels) als leidraad voor je persoonlijke ontwikkeling.
  • Gassho meditatie met aandachtsoefening.
  • Waarnemingsoefeningen om je van de energiestroom bewust te worden.
  • Behandelingen geven en ontvangen door met medecursisten te oefenen.
  • Het Byosen concept: ophoping van toxische afvalstoffen  in het lichaam
  • Het eerste Shirushi (symbool) en toepassing daarvan bij contactbehandelingen
  • Oefenen van Ketsueki Kokan, een bloedcirculatie massagetechniek.
  • Je ontvangt 3 Reiju’s (afstemmingen) waardoor je de Reiki energie intensiever gaat ervaren.

Bij de cursus krijg je een cursusboek en na afloop van de cursus ontvang je een engelstalig certificaat. Bovendien ontvang je later een origineel Japans Shoden certificaat en wordt je ingeschreven in het  register van het Jikiden Reiki Instituut in Kyoto als Jikiden Reiki beoefenaar. Met het Shoden certificaat mag je verder leren in het volgende (Okuden) level..

Okuden cursus voor gevorderden

Na een Jikiden Shoden cursus kan je vervolgen met Okuden. In deze cursus leer je nieuwe symbolen en technieken, die vooral gebruikt worden bij mentale problemen en omstandigheden waarbij je geen direct fysiek contact met behulp van handoplegging kunt maken. Dit laatste wordt populair ‘behandelen op afstand’ genoemd.

Toegankelijk voor mensen met een origineel Jikiden Shoden certificaat..  .

Letterlijk uit Japans vertaald betekent Jikiden: Direct (Jiki) Teachings (Den) → rechtstreekse leer. De lessen van de grondlegger Mikao Usui sensei en zijn directe leerling Hayashi sensei, worden in dezelfde vorm doorgeven zoals zij het indertijd aan hun leerlingen leerden. Lees meer over Jikiden Reiki.

Het kan verwarring scheppen dat ook andere (westerse) Reiki cursussen aangeboden worden onder de namen Shoden en Okuden. Deze termen zijn letterlijke vertalingen en zijn dus niet verboden.

Maar het is belangrijk om te weten dat in de loop der jaren binnen de Westerse lijn wijzigingen plaatsvonden in de symbolen en in de rituele afstemmingen (inwijdingen). Sommige technieken werden weggelaten en iets anders werd naar eigen idee toegevoegd. Daardoor is een stuk authenticiteit verloren gegaan, terwijl daar in Japan veel waarde aan wordt gehecht. De oude Reikimethode is eenvoudig en voldoet nog steeds!

De cursussen die door het Jikiden Instituut in Kyoto worden gecertificeerd zijn authentieke cursussen. Ze worden nog steeds onderwezen volgens de Japanse methode van stichter Mikao Usui Sensei en zijn leerling Hayashi Sensei.

Praktisch

De beginnerscursus (Shoden) wordt gegeven door Ine Claessen
Bij elke cursus opnieuw voel ik mij dankbaar dat ik anderen mag inwijden in de beginselen van het werken met Reiki. Als westerse Reikimaster gaf ik sinds 2012 Reiki 1 & 2 cursussen. Na mijn Jikiden opleiding tot Reikileraar (Shihan Kaku) ben ik nu ook bevoegd om de authentieke Reiki Shoden (beginnerscursussen) te geven en te assisteren bij Okuden (verg. Reiki 2) cursussen.

In overleg met mijn cursisten geef ik Shoden cursussen op 2 achtereenvolgende dagen in het weekend.
Schrijf je in voor een nieuwe beginnerscursus en je ontvangt van mij een bevestiging met een datumvoorstel.

Kosten:
De kosten van de Shoden cursus bedragen €250,-, waarvan €100,- inschrijfgeld. Het restant wordt op de eerste cursusdag ter plekke betaald.
Heb je bij mij een Reiki-behandelingen Strippenkaart gekocht? Bij inschrijving  binnen één jaar krijg je van mij  €40,-  korting op het cursusbedrag.

Locatie:
De cursus vindt plaats in de Groepsruimte @Aquamarijn. Deze ruimte heeft een eigen ingang aan de achterkant van de Aquamarijn Nieuwetijdswinkel, ingang aan de Steenweg Parkeerplaats.

Aanmelden:

Bij Ine Claessen: tel.  06-47821286 of per mail

Ine is ook regelmatig bereikbaar bij

Aquamarijn Nieuwetijdswinkel

tel. 046-4583610.