Reikicursus voor beginners

Tijdens een Shoden Reikicursus word je ingewijd in de beginselen van de Reikimethode zoals deze door Mikao Usui Sensei werd onderwezen.

 

Reiki is een eenvoudige healingmethode die rond 1920 werd ontwikkeld door Mikao Usui in Japan.
De methode werkt door middel van handoplegging en met gebruik van symbolen zelfs op afstand. Reiki helpt het lichaam haar zelfgenezende vermogens weer aan te spreken en haar oorspronkelijke eenheid te herstellen. Daarbij is Reiki heel ontspannend en rustgevend. De kracht van Reiki kan zeer ver gaan en diepgaande heling brengen op zowel lichamelijk, geestelijk als spiritueel gebied. Inmiddels is ook wetenschappelijk aangetoond dat Reiki een helende werking heeft bij uiteenlopende klachten.

.

jikiden behandeling-001

.

Tijdens een weekend (zaterdag & zondag) geeft Ine Claessen een cursus Reiki voor beginners (= Reiki Shoden level) in Groepsruimte @Aquamarijn. Voor de exacte datum zijn een aantal opties die in overleg met de nieuwe cursisten wordt gekozen.

Je wordt ingewijd in de beginselen van de Reiki methode zoals deze oorspronkelijk door Mikao Usui sensei en zijn directe leerling Hayashi sensei werd onderwezen. Je zult Reiki in alle eenvoud leren kennen. Met behulp van meditatie en oefeningen leer je de energie ervaren en je erop afstemmen, zodat je ermee kunt gaan werken. Gedurende de cursusdagen ontvang je 4 keer een afstemming waarbij je de Reiki energie beter voelt stromen in je handen. Na de cursus kun je jezelf dagelijks in balans en tot ontspanning brengen en mensen in je omgeving een volledige Reikibehandeling geven.

.
Deze Jikiden Reiki Shoden cursus leert je bovendien enkele zeer doeltreffende technieken, die onbekend zijn in de westerse Reikimethoden. Dit maakt de cursus meer dan de moeite waard, zelfs voor degenen die al een westerse Reikicursus volgden.  Lees hier meer over de cursus en over Jikiden Reiki.

.