In 1999 zijn wij, Henk & Ine Claessen, gestart in een kleine edelstenenwinkel met boeken, cd’s, kleine Boeddhabeelden, wierook en aanvullende cadeau-artikelen. Toen wij in 2004 de kans kregen om onze winkel te vestigen in een groter winkelpand verderop in de straat, hebben wij ook ons assortiment flink uitgebreid.

In onze winkel ontvangen wij nog steeds met plezier onze klanten en geven wij advies bij de keuze van een boeddha, edelsteen, boek of cd. Maar ook geven wij gelegenheid om zelf rustig rond te kijken en je te laten inspireren, zodat je met een goed gevoel en met een leuk cadeau, voor jezèlf of voor iemand anders, naar buiten gaat.

Aquamarijn Nieuwetijdswinkel behoort ondertussen tot een van de grootste nieuwetijdswinkels in Nederland. Groot betekent in dit geval niet minder persoonlijk, want persoonlijk advies staat bij ons voorop. Regelmatig krijgen wij van klanten complimenten over de prettige sfeer en het ruime assortiment.

Kom het zelf ervaren of bekijk hieronder alvast een deel van ons assortiment.

Edelstenen

Het dragen van stenen op het lichaam vanwege een helende werking wordt al sinds mensenheugenis gedaan. Stenen zouden mystieke kracht en inzicht geven en de drager beschermen tegen gevaren en ziekten. Dit is te beschouwen als een eerste vorm van edelsteen-therapie, waarvan wij in deze tijd nog steeds  dankbaar gebruik maken.

Steeds meer mensen ontdekken dat edelstenen een  natuurlijk hulpmiddel kunnen zijn om klachten of problemen te verminderen of te verzachten. Je kunt een steen gemakkelijk bij je dragen en zo je energieveld te laten beïnvloeden. Maar ook kan een steen in een woon- of werkruimte zijn invloed uitoefenen op het welzijn van de mensen die daarin verblijven.

Aquamarijn heeft een ruim assortiment natuurlijke edelstenen, van kleine gepolijste hangertjes tot grote ruwe brokken. Wij helpen je graag met persoonlijk advies om een steen te vinden die het beste bij je past.

Lees meer

Boeddha's

Boeddha-01Bij Aquamarijn  vind je Boeddha’s in vele maten en prijzen: Bronzen boeddha’s uit India, Nepal en Thailand, houtsnijwerk uit Bali en de Lachende Boeddha’s van polystone komen uit China.

Het woord Boeddha betekent ‘hij die ontwaakt (verlicht) is’ en ‘degene met een allesomvattend inzicht’. Boeddha verwijst naar de hoogste bewustzijnstoestand, de verlichting. Een Boeddha is iemand die complete en volledige verlichting gerealiseerd heeft. 

Prins Siddharta Gautama

Met de naam Boeddha wordt ook de stichter van het boeddhisme aangeduid: Gautama Boeddha. Hij was een spirituele leider die waarschijnlijk in Nepal leefde van ca. 450 v. Chr. tot ca. 370 v. Chr. Volgens religieuze overleveringen bereikte Gautama Boeddha volledige verlichting, het Boeddhaschap. Gautama Boeddha werd geboren als prins Siddhartha Gautama, maar hij wordt meestal kortweg ‘Boeddha’ genoemd.

De titel Boeddha wordt gegeven aan iemand die op eigen kracht de Dharma (de waarheid, de natuurlijke ordening der dingen) ontdekt heeft en verlichting heeft bereikt.
In de Dharma wordt beschreven hoe de mens gevangen zit in ontevredenheid met het bestaan, doordat ervaringen niet worden geaccepteerd zoals ze zijn, en hoe de mens zichzelf kan bevrijden van deze onjuiste zienswijzen.


Boeddha heeft daarvoor de volgende instructie gegeven:

“Het vermijden van al het foute gedrag,
Het ondernemen van het goede,
En het ontwikkelen van je eigen geest;
Dit is de leer van de Boeddha’s.”


Boeddha'sHotei – Pu Tai

Uit de chinese Feng Shui komt de Lachende Boeddha die positieve energie brengt. Met zijn vrolijke lach en dikke buik beeldt hij geluk en overvloed uit, op elke manier die je maar wenst.  Hij wordt daarom vaak gekocht om als geluksboeddha te schenken.

De persoon die deze Lachende Boeddha uitbeeldt is bekend als Hotei of Pu-Tai, een vroeg-boeddhistische monnik die meer dan 1000 jaar geleden door China reisde om de leer te verspreiden. Zijn dikke buik en vrolijke lach leverde hem de bijnaam op.

Verschillende attributen symboliseren geluk en welvaart. De bedelnap (kom) wordt geassocieerd met de monnik: afstand doen van materieel bezit en het bereiken van verlichting. De waaier beschermt en symboliseert het weghouden van problemen. De goudklomp staat voor welvaart en de ‘parels van wijsheid’ worden gezien als een schatten die voorspoed brengt. Kleine kindjes bij de Boeddha symboliseren het ‘geluk dat uit de hemelen komt’.
De boeddha met een zak beeldt een reiziger uit en beschermt op verre en lange reizen. Er wordt ook verteld dat hij alle verdriet en zorgen bij de mensen weghaalt en in de zak stopt.

Sieraden

Aquamarijn Nieuwetijdswinkel is gespecialiseerd in zilveren sieraden met edelstenen en symboolsieraden. De sieraden die wij inkopen via leveranciers worden vervaardigd in India, Nepal en Bali. Vaak zijn het unieke exemplaren, die wij eenmalig in de winkel kunnen aanbieden. 

Naast onze zilvercollectie vind je ook hangers en armbanden van  edelsteen zonder zilver, die naast hun helende werking ook als een mooi sieraad dienen.

Cadeau artikelen

Voor elke gelegenheid is wel een cadeau te vinden.

Of het nu gaat om een geboorte, een trouwpartij of overlijden. Een nieuwe baan of andere woning, een uitdagende reis of afscheid van een collega. Een cadeautje voor moederdag, vaderdag, Kerstmis of een Sinterklaas surprise.

Of je iemand een hart onder de riem wil steken of geluk wil wensen: Aquamarijn heeft vast iets passends voor deze gelegenheden. Laat je inspireren en neem gerust de tijd om eens rond te neuzen.

Een kleine greep uit ons assortiment:
Engeltjes, elfjes, boeddha’s, sieraden, raamkristalhangers, pendels, tarot- en orakelsets, edelsteen clusters, Gouden Driehoeken van amethyst-rozekwarts-bergkristal, wenskaarten, cadeauboekjes en informatieboeken,  ontspanningsmuziek, sfeerlichtjes en geurkaarsjes, zoutsteenlampen, geluks- en engelenmunten, dromenvangers, windgongetjes, kussens en kleden, doosjes en tasjes, etc.

Wenskaarten

Ook in dit tijdperk van email verkeer maken we iemand nog altijd graag blij met een kaartje via de post of bij een cadeautje gevoegd. Als blijk van waardering, als bedankje, als gelukwens, als meeleven in vreugde of als een stukje troost in moeilijke momenten in het leven. Bij Aquamarijn vind je voor al die gelegenheden een passende kaart.

Naast de kunstkaarten van Aurora, die ondertussen spirituele klassiekers zijn, vind je bij ons kunstkaarten met etsen en teksten van Maria Egas. Deze zijn bijna nergens meer verkrijgbaar maar worden nog steeds graag gezien. Meer actueel en populair is de uitgebreide keus in wenskaarten met mooie fotografie van Zintenz. Naast de populaire Textline kaarten met  teksten op de foto’s hebben wij ook kaarten van Zintenz met boeddhisme thema’s. De kaarten van Sidedish, zijn door kunstenaar Lianne Oost met kleurige, grappige tekeningen verwerkt met gelukspoppetjes. Deze wenskaarten zijn onze laatste aanwinst en vallen goed in de smaak bij onze klanten.

Klankschalen en de magie van klank

Oorspronkelijk komen Tibetaanse klankschalen uit het Himalayagebied. Het gebruik van deze schalen gaat al 1000 jaar terug toen ze werden gebruikt bij boeddhistische ceremonies en als offerschaal in tempels.
Tegenwoordig worden klankschalen gebruikt als unieke klankinstrumenten vanwege hun rijkdom aan klanken. Het is de verhouding tussen verschillende metalen, zoals goud, zilver, lood, tin, koper en ijzer, die samen met de vorm de klank van een schaal bepalen. In elke schaal hoor je een grondtoon en verschillende onder- en boventonen, die bij het aanslaan nog lang kunnen doorklinken.

Tibetaanse klankschalen worden met de hand geklopt, d.w.z. met hamers wordt een platte schijf rechtstreeks uit het vuur in de vorm geklopt. Dat is een hele klus, die door meerdere mannen tegelijk wordt uitgevoerd. Daarna moet er nog veel gebeuren om een schaal zijn optimale klank en uiterlijk te geven. Klankschalen zijn in de ogen van ons verwende westerlingen niet goedkoop, maar wie zich bewust is van dit uitgebreide productieproces zal een klankschaal met respect behandelen en beluisteren.

De voor onze oren ongewone klanken geven ontspanning en helpen ons om de aandacht naar binnen te richten. Ons brein laat zich door het klankspel meenemen en we kunnen even de dagelijkse beslommeringen loslaten.