Gebruik ook je lichaam…
als graadmeter voor je staat van bewustzijn…
Voel wat het je te vertellen heeft…
Hoor wat het je influistert…

Het is het beste begeleidingssysteem dat je hebt…

We dienen enkel de taal ervan te begrijpen…
om de onderliggende boodschap…
van elke gewaarwording
te verinnerlijken…

– Lucie Fransen – Veld van Tederheid –

Yogalessen in een goed geventileerde ruimte in kleine groepen.
Zo krijgt iedereen voldoende ruimte en aandacht.
Hatha yoga
Belangrijk uitgangspunt bij yoga is  bewustwording. Een goed ontwikkeld lichaamsbewustzijn vormt de basis voor innerlijke groei. Aandacht, adem en asana’s (yoga houdingen) zijn de belangrijkste elementen van elke yogales. We beoefenen yoga vanuit een respectvolle en niet- prestatiegerichte houding.

Hatha yoga is een fysieke vorm van yoga waarin een evenwicht tussen kracht en ontspanning centraal staat. Ha en Tha zijn de tegenstellingen Zon en Maan, de energieën die je kunt ervaren in kracht en verstilling. In een hatha yogales wisselen dynamische en verstilde houdingen elkaar af.
Krachthoudingen vind je in de staande (balans)houdingen, in de zg. krijgerhoudingen  en andere spierversterkende houdingen.  Kracht en ontspanning gaan ook vaak samen in één houding als je tijd neemt om het comfort in de houding te onderzoeken.  

Bij Yin yoga ligt de aandacht vooral op (yin) ontspanning door langer in een (vaak uitstrekkende) houding te blijven en  verder in de ontspanning te geraken. Yin houdingen worden daarom vaak liggend of zittend uitgevoerd met behulp van  hulpmiddelen ter ondersteuning, om het je zo comfortabel mogelijk te maken.

Dru yoga is weer een andere benadering van yoga, zeer toegankelijk, en geschikt voor jong en oud. Er wordt veel gewerkt met het bewustzijn van prana/energie in de bewegingen. De kracht van Dru yoga (en meditatie) zit  erin dat je niet aan een perfect eindresultaat werkt,  maar in hoe je  je lichaam in meerdere  fasen van de houding ervaart om er uiteindelijk steeds dieper in te kunnen ontspannen.

Yoga is een perfecte voorbereiding op meditatie
Bij elke vorm van yoga wordt geoefend vanuit een naar binnen gerichte aandacht. Door deze rustige, meditatieve houding is er ruimte om waar te nemen en te ontspannen in wat zich van binnen voordoet.
Yoga draagt bij aan het vergroten van kracht, (geestelijke) stabiliteit en souplesse d.m.v. adem, beweging en verstilling. Fysieke en mentale grenzen worden op een zachte manier opgezocht en verruimd, wat zorgt voor een groter innerlijk draagvermogen en meer vitaliteit.

 

Het verloop van een yogales.
We beginnen een yogales vaak met een meditatief moment, vaak begeleid  met een ademoefening.. Mentale onrust kan dan plaatsmaken voor een kalme, open aandacht. Daarna gaan we het lichaam losmaken en opwarmen om de energie goed te laten doorstromen. Soms werken we aan speciefieke houdingen of met thema’s zoals het versoepelen van heupen, rug of schouders.

Tijdens het uitvoeren van de asana’s oefenen we in het verdiepen van de adem en het bewust leren loslaten van spanning in je lijf. Je ontwikkelt inzicht in hoe jouw lichaam/geest werkt en je zal daar steeds meer respect voor krijgen.
De les wordt steeds afgesloten met een liggende ontspanning van ongeveer 10 minuten. Dit is voor veel yogi’s een belangrijke afronding om eenheid van lichaam en geest te ervaren.

.

Yoga Nidra sessies: ontspanning met Dru Yoga
Yoga Nidra betekent letterlijk “de Yoga van de slaap”.  Aan de Yoga Nidra sessies die Ine Claessen vaak begeleidt met klankschalen gaat een korte toegankelijke yogales vooraf. Daarna mag je heerlijk liggend tot een diepe helende ontspanning komen. Na afloop van de sessie drinken we een kopje thee, om weer even helemaal bij te komen, voordat je weer met de dagelijkse dingen verder gaat…    Lees meer

Lestijden

Maandagavond:
19.45 – 20.45 uur             Liesbeth Lemmens

Dinsdagochtend:
09.30 – 10.30 uur              Ine  Claessen                      

Dinsdagavond:
18.45 – 19.45 uur                Ine Claessen
20.10  – 21.30 uur                                                    yoga/meditatie              Ine Claessen

Woensdagavond:

18.45 – 19.45 uur                Ine Claessen
20.10 – 21.30 uur 
yoga/meditatie                 Ine Claessen

Donderdagochtend:
09.30 – 10.45 uur                                                  yoga/meditatie                 Ine Claessen

Donderdagavond:
19.15 – 20.15 uur               Liesbeth Lemmens

Vrijdagochtend:
09.30 – 10.30 uur               Ine Claessen

                                            *

Om te garanderen dat er aandacht is voor elke deelnemer werken wij met kleine groepen van 8 tot 10 personen.

Informeer of er nog plaats is  

Docent:
Liesbeth Lemmens
Lestarief: 
€ 38.- p.mnd
Tel.: 06-19861877
Mail naar Liesbeth

Docent:
Ine Claessen
Lestarief: 
€ 38.- p.mnd

Tel.: 06-47821286
Mail: naar ine

Yoga@Aquamarijn

De plek voor jou?

Kom het zelf ervaren!

Vraag gerust voor een proefles

https://maps.app.goo.gl/7ZiFa8jFBzGbsBGFA