Gebruik ook je lichaam…
als graadmeter voor je staat van bewustzijn…
Voel wat het je te vertellen heeft…
Hoor wat het je influistert…

Het is het beste begeleidingssysteem dat je hebt…

We dienen enkel de taal ervan te begrijpen…
om de onderliggende boodschap…
van elke gewaarwording
te verinnerlijken…

– Lucie Fransen – Veld van Tederheid –

Yogalessen in een goed geventileerde ruimte met 8 tot 10 deelnemers per groep.  Zo krijgt iedereen voldoende ruimte en aandacht.

Hatha yoga & Yin yoga

Belangrijk uitgangspunt bij yoga is  bewustwording. Een goed ontwikkeld lichaamsbewustzijn vormt de basis voor innerlijke groei. Aandacht, adem en asana’s (yoga houdingen) zijn de belangrijkste elementen van elke yogales. We beoefenen yoga vanuit een respectvolle en niet- prestatiegerichte houding.

Hatha yoga is een fysieke vorm van yoga waarin een evenwicht tussen kracht en ontspanning centraal staat. Ha en Tha zijn de tegenstellingen Zon en Maan, de energieën die je kunt ervaren in kracht en verstilling. In een hatha yogales wisselen dynamische en verstilde houdingen elkaar af.
Krachthoudingen vind je in de staande (balans)houdingen, in de zg. krijgerhoudingen  en andere spierversterkende houdingen.  Kracht en ontspanning gaan ook vaak samen in één houding als je tijd neemt om het comfort in de houding te onderzoeken.  

Bij Yin yoga ligt de aandacht vooral op (yin) ontspanning door langer in een (vaak uitstrekkende) houding te blijven en  verder in deze ontspanning te geraken. Yin houdingen worden daarom vaak liggend of zittend uitgevoerd met behulp van  middelen ter ondersteuning, om het je zo comfortabel mogelijk te maken.

 

Bij elke vorm van yoga wordt geoefend vanuit een naar binnen gerichte aandacht. Door deze rustige, meditatieve houding is er ruimte om waar te nemen en te ontspannen in wat zich van binnen voordoet. Yoga draagt bij aan het vergroten van kracht, (geestelijke) stabiliteit en souplesse d.m.v. adem, beweging en verstilling. Fysieke en mentale grenzen worden op een zachte manier opgezocht en verruimd, wat zorgt voor een groter innerlijk draagvermogen en meer vitaliteit.

 

Het verloop van een yogales.

We beginnen een yogales vaak met een meditatief moment, wel of niet met een ademoefening. Mentale onrust kan dan plaatsmaken voor een kalme, open aandacht. Daarna gaan we het lichaam losmaken en opwarmen om de energie goed te laten doorstromen. Soms werken we met thema’s zoals het versoepelen van heupen, rug of schouders.

Tijdens het uitvoeren van de asana’s oefenen we in het verdiepen van de adem en het bewust leren loslaten van spanning in je lijf. Je ontwikkelt inzicht in hoe jouw lichaam/geest werkt en zal daar steeds meer respect voor te krijgen.
De les wordt steeds afgesloten met een liggende ontspanning van ongeveer 10 minuten. Dit is voor veel yogi’s een belangrijke afronding om de eenheid van lichaam en geest te ervaren.

.

Yoga Nidra ontspanning met Dru Yoga vooraf

Yoga Nidra betekent letterlijk “de Yoga van de slaap”.  Aan de Yoga Nidra sessies die Ine Claessen vaak begeleidt met klankschalen gaat een korte zachte yogales vooraf. Daarna mag je heerlijk liggend tot een diepe helende ontspanning komen. Na afloop van de sessie drinken we een kopje thee, om weer even helemaal bij te komen, voordat je weer met de dagelijkse dingen verder gaat…

Yoga Nidra sessies op zondagochtend:
Data in 2023: 
12 maart – 23 april – 21 mei – 2 juli – 27 augustus – 1 oktober – 5 november – 10 december
telkens  van 9.30 – 11.30 uur

Kosten per deelname: €18.-   

Meer informatie en aanmelden vooraf bij Ine per mail of bel/app 06-47821286. Maximaal 10 inschrijvingen per datum

Lestijden

Maandagavond:
19.15 – 20.30 uur                    Liesbeth v. Stam
20.45 – 22.00 uur                  Liesbeth v. Stam

Dinsdagochtend:
09.15 – 10.15 uur                   Ine  Claessen                      

Dinsdagavond:
18.45 – 19.45 uur                    Ine Claessen
20.15  – 21.30 uur                                                                  yoga/meditatie               Ine Claessen

Woensdagavond:

19.00 – 20.00 uur                  Ine Claessen
20.15 – 21.30 uur                   Ine Claessen

Donderdagochtend:
09.15 – 10.30 uur                                                             yoga/meditatie                     Ine Claessen

Donderdagavond:
17.45 – 18.45  uur                    Liesbeth Lemmens
19.15 – 20.15 uur                      Sabine Schultz

Vrijdagochtend:
09.15 – 10.15 uur                      Ine Claessen

                                            *

Om te garanderen dat er aandacht is voor elke deelnemer werken wij met kleine groepen van 8 tot 10 personen.

Informeer of er nog plaats is  

Docent: Liesbeth v. Stam
Lestarief: 

€ 38.- p.mnd
Tel.: 06-51955699
Mail naar Liesbeth

Docent:
Ine Claessen
Lestarief: 
€ 38.- p.mnd

Tel.: 06-47821286
Mail: naar ine

Docent: Liesbeth Lemmens

Lestarief: 
€ 38.- p.mnd

Tel.: 06-19861877
Mail naar Liesbeth

Docent:
Sabine
Lestarief: 
€ 38.- p.mnd

Tel.: 06-47821286
Mail: naar ine

Yoga@Aquamarijn

De plek voor jou?

Kom het zelf ervaren!

Vraag gerust voor een proefles