DRU Yoga-meditatie

Gepubliceerd door Ine op

dru meditatie
YOIN Ine Claessen

Dru Yoga-meditatie

Een jaar geleden introduceerde Ine Claessen de Dru methode in haar yoga-meditatie groepen. De opzet van deze lesmethode werd omarmd door de deelnemers die al een langere tijd bijeenkwamen voor yoga-meditatie.
Dru yoga-meditatielessen zijn voor iedereen goed te volgen, ook voor de nieuwkomers. Je hebt geen bijzondere kennis of vaardigheid nodig om de praktische technieken te leren. Het kan wèl fijn zijn als je tijdens de yogales al geleerd hebt je aandacht ‘naar binnen’  te  richten, maar we oefenen dit nog elke les opnieuw.

Deelnemers aan de yoga-meditatielessen ontmoeten elkaar elke week in een vaste  groep van max. 9 pers.  In elke  groep heerst een sfeer van vertrouwen en verbinding met elkaar.

Een Dru yoga-meditatie les bevat een aantal  onderdelen:

Activatie met muziek
We beginnen de les met een ‘dansje’: een muzikale warming up waarbij je je lichaam op een prettige manier beweegt en spanning losmaakt, bv  door bouncen, schudden, zwieren en zwaaien. Hier word je gewoon al blij van!

EBR (Energy Block Release) reeks of andere bewegingsreeks.
Een  yogareeks van houdingen en bewegingen in een vaste volgorde. Elke reeks is zorgvuldig opgebouwd voor een specifiek doel, bv. voor een soepele doorstroming in de wervelkolom of om de energie in het hartgebied te openen.  Na zo’n bewegingsreeks kan de energie in het lichaam vrij gaan stromen.

Asana & Pranayama.
Dru Yogahoudingen worden veelal dynamisch en in fasen uitgevoerd. De ademhaling speelt daarbij een belangrijke rol. Je wordt niet alleen soepel, maar je krijgt ook ruimte in je lichaam. Je ervaart daarbij de bewegingen van ‘in een houding gaan’ op een subtiele manier. Door de aandacht steeds in je lichaam te brengen ontwikkel je meer lichaamsbewustzijn, waardoor je ‘goed in je lijf zit’.  Dit geeft een goede ‘gronding’, wat een belangrijke voorwaarde is voor meditatie.

Liggende diepe ontspanning.

Het lichaam mag na alle inspanningen eerst diep uitrusten om daarna zonder afleiding van ongemak ontspannen stil te kunnen zitten. Ook dit is een voorwaarde voor meditatie, want spanning in je lijf haalt je uit je concentratie.

Meditatie. 
Met concentratie- en ademtechnieken brengen we de aandacht verder naar binnen  om  stil te worden. Vanuit dat stille punt in onszelf komt ons denken tot rust en krijgen we onze inzichten.

Yoga-meditatie lestijden:
dinsdagavond           20.10 – 21.30 uur  > > >  hier is nog plaats > > > aanmelden
woensdagavond       20.10 – 21.30 uur
donderdagochtend   9.30 – 10.45 uur

.Kosten voor de yoga-meditatielessen:

Voor een proefmaand betaal je € 36,- 
Het basis maandtarief is € 48,-, te betalen per kwartaal.
Inschrijven bij 
Ine Claessen  – YOIN Yoga Meditatie Sittard

"Mogen wij komen van innerlijke vrede naar wereldvrede"

Elke week ontmoeten beginnende en gevorderde  yogi’s elkaar voor yoga en/of meditatie. Iedereen die Dru Yoga-meditatie wil beoefenen is welkom om zich aan te sluiten. Je hoeft alleen maar bereid te zijn tot zelfonderzoek en je openstellen voor verandering, om jezelf en een ander beter te begrijpen en in verbinding met elkaar te vinden.

Categorieën: MeditatieYoga