DRU Yoga-meditatie

Gepubliceerd door Ine op

dru meditatie
YOIN Ine Claessen

Een jaar geleden introduceerde Ine Claessen Dru meditatie in haar yoga-meditatie groepen. De opzet van de Dru lessen werd omarmd door de deelnemers die al langer kwamen voor yoga en meditatie. Dru yoga-meditatielessen zijn ook voor iedereen goed te volgen, ook voor de nieuwkomers. Je hebt geen byzondere kennis of vaardigheid nodig voor de praktische technieken die je gaat leren. Het kan fijn zijn als je al geleerd hebt de aandacht ‘naar binnen’ te richten, zoals je dat ook bij yoga doet, maar we (be)oefenen dit elke les opnieuw.

De yoga-meditatielessen van zijn elke week op dinsdag – en woensdagavond en op donderdagochtend.
Deelnemers  ontmoeten elkaar elke week in een vaste  groep van max. 9 pers.   Elke  groep heeft een eigen sfeer in vertrouwen en verbinding.

De lessen volgen de Dru methode.
Elke les bestaat uiit een aantal onderdelen:
Activatie met muziek: Een warming up waarbij je je lichaam op een prettige manier beweegt en spanning losmaakt, bv bouncen, schudden, zwieren en zwaaien.
EBR (Energy Block Release) of andere bewegingsreeks. Een aantal  yogabewegingen die elkaar opvolgen met een specifiek doel,  om bv. wervelkolom  of hartgebied te openen, zodat de energie in dit gebied vrij kan stromen.
Asana & Pranayama.
Bij Dru Yoga worden yogahoudingen veelal dynamisch en in fasen uitgevoerd, waarbij de adem een rol speelt. Je ervaart de ruimte en de beweging om in een houding te gaan op een subtiele manier. Aandacht in je lichaam brengen is een voorwaarde voor meditatie.
Liggende diepe ontspanning.

Het lichaam mag na al die inspanningen diep uitrusten om daarna onspannen stil te zitten. Ook dit is een voorwaarde om in meditatie te komen. Spanning in je lichaam leidt de geest af!
Meditatie, waarbij we met concentratie- en ademtechnieken de aandacht naar binnen richten en ons denken verder tot rust brengen. Vanuit het Stille Punt in onszelf krijgen we onze inzichten.

De yoga-meditatielessen
dinsdagavond         20.10 – 21.30 uur
woensdagavond     20.10 – 21.30 uur
donderdagochtend  9.15 – 10.35 uur

Het basis maandtarief is € 48,- , betalen per kwartaal vooraf.
Voor een proefmaand in september betaal je €36.- 
Inschrijven bij Ine Claessen  – YOIN Yoga Meditatie Sittard

Een jaar geleden introduceerde Ine Claessen Dru meditatie in haar yoga-meditatie groepen. Het werd omarmd door de deelnemers die al langer elke week bij haar kwamen voor yoga en meditatie. De Dru lessen zijn ook goed te volgen voor de nieuwkomers: je hebt geen byzondere kennis of vaardigheid nodig voor de praktische technieken die je gaat leren. Het kan wel fijn zijn als je tijdens de yogales al geleerd hebt je aandacht naar binnen – in je lichaam – te brengen.

De wekelijkse yoga-meditatielessen bij YOIN zijn op dinsdag – en woensdagavond van 20.10-21.30 uur en op donderdag ochtend van 9.15-10.35 uur.   in vaste groepen van max. 9 personen.  De deelnemers komen graag bijeen in een sfeer van vertrouwen en verbinding.

 

De lessen volgen de Dru methode.
Elke les bestaat uiit een aantal onderdelen:
Activatie met muziek: Een warming up waarbij je je lichaam op een prettige manier beweegt en spanning losmaakt, bv bouncen, schudden, zwieren en zwaaien.
EBR (Energy Block Release) of andere bewegingsreeks. Een aantal  yogabewegingen die elkaar opvolgen met een specifiek doel, bv. om de wervelkolom  of hartgebied te openen, zodat de energie in dit gebied vrij kan gaan stromen.
Asana & Pranayama.
Dru Yoga worden yogahoudngen veelal dynamisch en in fasen uitgevoerd, waarbij  de ademhaling een rol speelt. Men ervaart de beweging van in een houding  gaan zo op een subtiele bewuste manier. Aandacht in je lichaam is een voorwaarde voor meditatie.
Liggende diepe ontspanning.
Het lichaam mag na al die inspanningen diep uitrusten om daarna onspannen stil te zitten. Dit is een voorwaarde om tot meditatie te komen. Spanning in je lichaam leidt de geest af!
Meditatie, waarbij we met concentratie- en ademtechnieken de aandacht naar binnen richten en ons denken verder tot rust brengen. 

De yoga-meditatielessen
Het basis maandtarief is € 48,-, te betalen per kwartaal.
Inschrijven bij 
Ine Claessen  – YOIN Yoga Meditatie Sittard

"Mogen wij komen van innerlijke vrede tot wereldvrede"

Elke week ontmoeten beginnende en gevorderde  yogi’s elkaar voor yoga en/of meditatie. Iedereen die Dru Yoga-meditatie wil beoefenen is welkom om zich aan te sluiten. Je hoeft alleen maar bereid te zijn tot zelfonderzoek en nieuwe dingen willen leren, om jezelf en een ander beter te begrijpen en in verbinding met elkaar. te zijn.

Categorieën: MeditatieYoga