Yin Yoga op zaterdagmiddag

Gepubliceerd door Ine op

Yin Yoga op zaterdag

Vanaf het najaar 2023 geeft Sabine een aantal zaterdagen per jaar Yin Yogalessen van 14.00-15.00 uur.
De eerste lessen zijn op 23 september en op 28 oktober. Deze zijn zeer toegankelijk voor iedereen die een diepere ervaring wil in het ontspannen bij een yogahouding.

Yin Yoga
Yin Yoga is een kalme vorm van Yoga met rustige houdingen (asana’s) die voor langere tijd (3-5 min.) worden aangehouden. Op deze manier wordt het bindweefsel langzaam gerekt en gehydrateerd. Blokkades in de meridianen kunnen verminderen, mogelijk zelfs verdwijnen. De gewrichten blijven soepel.

Yin Yoga houdt yin weefsels (gewrichten, banden en bindweefsels) in het lichaam gezond. Waar je bij Yang yoga je spieren aanspant, wil je bij Yin yoga juist je spieren ontspannen. Zo kan de energie van de meer oppervlakkige lagen in je lichaam (yangweefsel) doorstromen tot in de diepere lagen (yinweefsel).

Ook bij Yin Yoga werken we met asana’s, ademhaling en meestal gebruiken we hulpmiddelen, zoals blokken, bolsters en kussen, om in een houding  te kunnen ontspannen en daarmee dieper in de houding te gaan.

Yin Yoga volgt de leer van de Chinese geneeswijze. In mijn lessen geef ik soms kort uitleg over de werking van een asana op de verschillende meridianen in je lichaam. Ook geef ik tips hoe je nog dieper in de houding komt.

De les begint met  een moment van stilte, waarop een kort gedeelte volgt om het lichaam op te warmen. Dan kunnen we de Yin asana’s beoefenen. Ter afsluiting van de les volgt een eindontspanning.

Over Sabine:
Opgeleid tot Hatha Yogadocente heb ik in 2018 mijn diploma behaald bij Yoga Olpeidingen Limburg (YOL) in Sittard. Hatha Yoga is de basis van alle yogavormen. Begin 2019 ben ik gaan lesgeven bij Aquamarijn, wat nu YOIN Yoga Meditatie Sittard heet.
In 2020 begon ik bij Lively Yoga in Maastricht  met de Yin Yoga Teacher Training & Chinese Geneeswijze. Later deed ik daar nog een vervolgtraining Myofiascia Yin & Acuyin om mijn kennis verder te verdiepen.

In mijn lessen reik ik graag inspanning/beweging en ontspanning aan op het ritme van de eigen adem. Als iemand met behulp van Yoga beter in het lijf komt te zitten en tijdens de lessen de eigen lichamelijke grenzen leert voelen en respecteren, en dan verder in verdieping kan gaan , vind ik dit fantastisch.

Mijn streven is om je een mooie ervaring mee te geven zodat je met een ontspannen glimlach naar huis gaat!

Tot ziens!
Warme groet,
Sabine

Yin Yoga op zaterdagmiddag

23 september en 28 oktober 2023
van 14.00 – 15.00 uur

Aanmelden bij Sabine:
bel of app 06-22595054.

Lesgeld: € 11.- , per les te reserveren

Nieuwe data in 2024
worden nog bekend gemaakt.

YOIN Yoga Meditatie Sittard

Groepsruimte @Aquamarijn
Achter de Hervormde Begraafplaats 1,
6131 KV Sittard   –  Tel. 06-47821286

YOIN Yoga Meditatie Sittard
Categorieën: Yoga